Kaip DELFI sakė konservatorių-krikdemų frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma, galutinio sprendimo, ar dalyvaus birželį vyksiančiuose EP rinkimuose, R. Kuodis dar nepriėmė, tačiau sutikimą svarstyti jo kandidatūrą davė.

„Abėcėliniame sąraše jo pavardė šiai dienai yra įrašyta. Aš kaip suprantu, jis yra sutikęs, kad jo kandidatūra gali būti svarstoma, nors galutinio sprendimo gal ir nėra padaręs. Bet bent neprieštarauja, kad jo kandidatūra būtų svarstoma, kad galim nagrinėti“, - trečiadienį po prezidiumo posėdžio sakė J. Razma.

Pats R. Kuodis, klausiamas, ar sutiko būti įtrauktas į TS-LKD rinkimų sąrašą, nuo tiesaus atsakymo išsisuko, bet neneigė, jog šia tema su konservatoriais-krikdemais yra kalbėjęs: „Kol kas nieko apie tai nežinau. Paskui bus matyti. Aš manau, kad čia labai ankstyvas etapas ir kas ten bus galiausiai – pamatysim. Aš nieko nenoriu komentuoti, jokių sutikimų kažką daryti nesu net svarstęs“.

Pasak TS-LKD parlamentinės frakcijos seniūno J. Razmos, abėcėlinis rinkimų į EP sąrašas yra sudarytas iš 51 pavardės. Sąrašas gali dar pasipildyti, mat iki vasario 27-28 d. partijos skyriai gali siūlyti pretendentus tapti europarlamentarais. Galutinį kandidatų eiliškumą turi nustatyti kovo 7 d. įvyksianti TS-LKD taryba.

Kaip DELFI jau skelbė, TS-LKD Politikos komitetas jau pasiūlė, kad į partijos rinkimų sąrašą būtų įtraukti dabartiniai europarlamentarai Vytautas Landsbergis ir Laima Liucija Andrikienė, buvęs užsienio reikalų ministras bei ambasadorius prie Šv. Sosto Algirdas Saudargas, partijos Politikos komiteto narys Žilvinas Leleiva, premjero patarėjas Algirdas Šakalys bei buvusi Jaunųjų konservatorių lygos (JKL) pirmininkė ir esama užsienio reikalų ministro padėjėja Radvilė Morkūnaitė.

Be šių pavardžių, kol kas abėcėliniame konservatorių-krikdemų sąraše figūruoja ir daugelio dabartinių Seimo narių pavardės, tarp kurių yra Audronius Ažubalis, Aurelija Stancikienė, Arvydas Vidžiūnas bei kiti politikai.

Rinkimai į EP vyks birželio 7 d. Nuo Lietuvos į EP iškeliaus 12 atstovų.

Šiuo metu Lietuvai EP atstovauja 13 politikų: V. Landsbergis, L. Andrikienė, Šarūnas Birutis, Danutė Budreikaitė, Arūnas Degutis, Jolantas Dičkutė, Gintaras Didžiokas, Eugenijus Gentvilas, Ona Juknevičienė, Eugenijus Maldeikis, Justas Vincas Paleckis, Aloyzas Sakalas, Margarita Starkevičiūtė.

Vietų kvota nuo 13 iki 12 Lietuvai buvo sumažinta todėl, kad 2007 m. prie Europos Sąjungos (ES) prisijungė Rumunija ir Bulgarija, kurioms EP taip pat turi būti atstovaujama.